Best Veel Gestelde Vragen

(klik op de vraag voor het antwoord)

Koop in het begin een paar Vic Firth 5A stokken met houten kop. Iedere muziekzaak weet waar je het over hebt.
Niks. Tenzij je al ooit gedrumd hebt, neem dan mee wat je al hebt (bv stokken en oefeningen).

Lessen zijn privé, tenzij anders is afgsproken.

Absoluut! Een proefles duurt ongeveer 45 minuten en er zijn kosten aan verbonden. Neem contact op voor meer informatie.
Nee dat hoeft niet.  Wacht een aantal lessen af om te kijken of je het leuk vindt. Schaf er dan eentje aan. Dat kan een akoestische of electronische set zijn. Ook is een oefenpad altijd een heel goed goedkoop en ‘stil’ alternatief, zeker in het begin van je drumcarriere. Wij helpen je graag met het zoeken naar een goede set.
In Utrecht zijn er ook een aantal plaatsen waar je een drumruimte kan huren, ook daar kunnen we je in adviseren.
Dat ligt helemaal aan wat jij het leukst vind! Er zijn professionele drummers die hun hele carriere op een electronische set spelen.
De meeste drummers houden toch wel van een akoustische set. Het is eigenlijk een bak met herrie, en geeft heel veel voldoening als je dat leert beheersen er muziek mee leert maken!
Dat ligt er aan wat je wilt bereiken. Als je gewoon lekker één keer in de week bij ons wilt komen drummen hoeft het niet. Als je beter wilt worden en in bandjes wilt gaan spelen ontkom je er niet aan.
Dat hangt er helemaal van af hoeveel tijd je hebt en hoe snel je vooruit wilt. Over het algemeen is het beter regelmatig te oefenen (bv 3 dagen elke dag 15 minuten) dan veel in een keer (één dag 45 minuten). Het allerbeste is om dagelijks minimaal 30 minuten te oefenen/spelen. Als je wilt maken we samen met jou een plan.
Niks moet, maar het gebeurt vanzelf. Noten lezen is heel makkelijk te leren en ontzettend leuk om te kunnen. Bovendien helpt het je om moeilijke drumpatroontjes te leren spelen als je er op gevoel of gehoor niet uitkomt.
Jazeker! drummen is vooral een begeleidings instrument. Al vrij vroeg in de drumlessen beginnen we hier aan, meestal al tijdens de eerste les!
Het is zeker aan te raden. Wij hebben wat gehoorbescherming liggen waar iedereen bij ons gebruik van kan maken. Verder zijn er ook hele goede, relatief goedkope, oordoppen voor muzikanten te koop. Wij helpen je met goede bescherming vinden.
Per 10 lessen kan er één, mits minimaal 24 uur van te voren afgezegd, verplaatst worden. Deze les moet dan wel binnen 11 weken na de startdatum van de lessenkaart worden opgenomen. Worden er meer lessen gemist dan gaan we kijken of we een plekje in het rooster kunnen vinden waarop de lessen kunnen worden ingehaald. Als dit niet gaat dan wordt de les afgetekend en in rekening gebracht.
Dat kan zeker. Neem contact op met Bob of Daan, dan maken wij een leuk plan met je!