Bob

Bob Roos:

Ik ben Bob en ik drum. Toen ik 10 jaar oud was wilde ik al drummen, maar door ruimtegebrek thuis konden we geen drumstel kopen. Ik ben toen cello gaan spelen. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en ik kocht op mijn veertiende mijn eigen drumstel. Daarna is het drummen nooit meer uit mijn leven verdwenen. Op mijn zestiende wist ik al dat ik van het drummen mijn beroep wilde maken. Ik ben veel gaan oefenen om op het conservatorium te komen. Daarnaast speelde ik in veel verschillende bandjes. Uiteindelijk heb ik het conservatorium van Rotterdam doorlopen.

Ik heb daar veel geleerd en dat gebruik ik nu in de drumlessen die ik geef. Mijn motto is: ‘je leert het meest door zoveel mogelijk met muziek mee te spelen’. Dus mijn advies is: ga, als mogelijk,drummen in een bandje. Meespelen met muziek is het leukste wat er is. Een drumstel is namelijk echt een instrument wat je gebruikt om samen te spelen. Anders dan bijvoorbeeld een piano of gitaar waar je ook prima alleen een liedje op kan spelen.

Drummer Daan Vroon

Daan Vroon:

Hallo, mijn naam is Daan en ik maak muziek sinds ik zes jaar oud ben. Ik heb van alles gespeeld;  piano, gitaar, saxofoon en ben uiteindelijk overgestapt naar het allerleukste instrument ooit: Drums! Na mijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam heb ik van drummen mijn beroep gemaakt. Ik speel in verschillende soorten bandjes en geef met veel plezier les aan verschillende soorten drummers. Absolute beginners, zelfverzekerde gevorderden en alles daartussen: iedereen is welkom!

Het leukste aan drummen vind ik de vrijheid die erbij hoort. Je kan het ding zo neerzetten als je zelf wilt. Of je nou 10 Toms, 2 basdrums en een muur van bekkens wilt,  of liever alleen een kick, snare en setje hihats; alles kan! Doe dat maar eens met een piano. Tijdens de lessen gaan we samen op zoek naar welke stijl het beste bij jou past. Verder heb ik vaak koekjes mee; ook dat is            belangrijk. Mijn foto op deze pagina is een beetje klein, want ik kan niet normaal websites bouwen. In het echt ben ik groter en scherper! Het leven is een leerproces denk ik dan maar.